Derogacions a la velocitat màxima dels telecabines monocable

Derogacions a la velocitat màxima dels telecabines monocable

Posted by SEMSA in SEMSA, Transport per cable, Norma

El temps de trajecte en telecabines depèn de la distància que han de recórrer i de la velocitat de marxa. La normativa harmonitzada europea, en particular la EN12929-1:2015, estableix que la velocitat màxima per a telecabines monocable ha de ser de 6 m/s (21,6 km/h). Si bé, cal assenyalar que aquesta normativa dóna “presumpció de conformitat” al Reglament de la UE 2016/424, no per això és d’obligat compliment i es poden obtenir derogacions en alguns casos.

Així que, sempre i quan estigui convenientment justificat, els promotors poden demanar als òrgans reguladors del país (per exemple a l’STRMTG de França), l’aprovació de l’explotació de ginys a velocitats superiors a 6 m/s.

De fet, ja existeixen alguns telecabines monocable on la velocitat màxima és de 7 m/s (25,2 km/h) per diversos motius, com pot ser que han de recórrer distàncies llargues o perquè s’ubiquen en l’entorn urbà on el temps de trajecte és crucial. És el cas del nou telecabina de Vercland a l’estació de Samoëns, el telecabina de Fleckalmbahn a les pistes de Kitzbühel, el telecabina de Ba Na a Vietnam i la futura línia 2 del telecabina urbà de Santo Domingo (República Dominicana).

Si preciseu de més informació sobre aquest tema, no dubte en contactar-nos a semsa@semsa.ad

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedinShare
21 gen. 2021 no comments

Post a comment

Aquesta web utilitza cookies per a obtenir dades estadístiques de la navegació dels usuaris. Si continues navegant considerem que n’acceptes l’ús. Més informació   
Privacidad